Alleen de naam al: Luyvestein. Het klinkt stoer, solide, robuust. En dat klopt precies. Want de architectuur van deze bijzondere waterburcht met zijn rode en grijze gevels doet denken aan de onverwoestbare kastelen van weleer. Hier voel jij je veilig, weg van de drukte van alledag, in de rust van jouw heerlijke appartement. Zelfs de loopbrug waarmee jij over jouw ‘slotgracht’ gaat, past helemaal in dat plaatje. Op de onderste laag vind je een parkeergarage, waar speciaal voor jou een plek is gereserveerd. En uiteraard heb je daar ook een eigen berging. Erboven liggen de appartementen in een vrijwel gesloten vierkant, rond die heerlijke binnentuin. Dus jij kunt straks kiezen: een wijntje op jouw loggia, waar je lekker uit de wind al vroeg in het jaar kunt zitten? Of even socializen in de binnentuin, omdat een goede buur nu eenmaal beter is dan een verre vriend?

Luyvestein heeft een brugverbinding met de naastgelegen waterburcht Doeverode. Vanaf hier is ook de derde waterburcht Amerlingen te bereiken. De tweede brug van Doeverode naar de kade is de ontsluiting voor alle drie de burchten. Deze verbinding heeft twee lagen, de onderste laag is voor gemotoriseerd verkeer en de bovenste laag voor langzaam verkeer.

Er zijn maar liefst 9 verschillende indelingen mogelijk en de appartementen variëren van 75 tot 127 m2. Jij weet het beste wat bij jouw lifestyle past. Maar welke indeling, ligging of grootte ook je voorkeur heeft: alle appartementen hebben twee slaapkamers. Perfect! Want zo’n tweede slaapkamer biedt flexibiliteit. Voor de kinderen, kleinkinderen, je hobby of je thuiswerk. En of je nu jong of niet meer zo piep bent, wonen in Luyvestein is comfortabel wonen: zonder drempels, met lift en (aanvullende) vloerverwarming. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde elektriciteit in de hal, garage e.d. En onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Want jij huurt. Wel zo prettig.

Bekijk alle foto’s van Luyvestein
 

Het is leuk wonen in zo’n nieuwe wijk. De diversiteit in architectuur in Suytkade zie je ook weerspiegeld in de bewoners, van happy singles tot gezinnetjes met kinderen, van oudere jongeren tot jongere ouderen. Er is voor elk wat wils en dat brengt leven in de brouwerij. Iedereen moet zijn plekje nog een beetje ontdekken en dan ontstaat er haast vanzelf een band. ‘Pionieren’ is er in Suytkade allang niet meer bij. Jazeker, de wijk is nog niet helemaal ‘af’, maar je bent er van alle gemakken voorzien, van openbaar vervoer tot supermarkt.